Met de brexit start de overwinning van het volk op de elite

Brexit Met de brexit start de overwinning van het volk op de elite
  • 03/02/2020

Met de brexit start de overwinning van het volk op de elite

De Britten stemden in 2016 om de Europese Unie te verlaten. Drie jaar en half heeft het geduurd vooraleer ze ook effectief hun brexit kregen. Dat komt omdat de eurofiele elite er alles aan gedaan heeft om deze brexit te saboteren. De mensen hadden immers verkeerd gestemd. En dat kwam omdat ze zogezegd gedesinformeerd waren. Ze waren misleid door leugens, lieten zich leiden door valse emoties en manipulaties via sociale media. Mochten ze opnieuw kunnen stemmen, zouden ze vast en zeker wel juist stemmen. Dat was en is het narratief dat we al jaren te horen krijgen in onze media. De elite kan het zich simpelweg niet voorstellen dat het volk een andere richting uit wil dan zijzelf. Want zij weten immers alleen wat goed is voor de mensen.

Get Brexit done

Bovendien zou de brexitstem letterlijk uitsterven, gezien vooral ouderen voor brexit stemden. Van uitstel zou dus onvermijdelijk afstel komen. En dus werd brexit zo lang mogelijk uitgesteld. Enerzijds door een anti-brexitmeerderheid in het Britse parlement, anderzijds door de EU die met chantage en afschrikking zowel brexit wou saboteren als andere landen duidelijk maken wat de prijs is mochten zij ook overwegen te vertrekken. Uiteindelijk, na meer dan drie jaar, moesten de Britten opnieuw naar de stembus.

Boris Johnsons boodschap was duidelijk: 'Get Brexit done'

Get Brexit done’. Hij behaalde hiermee een monsterscore en verpletterde de socialisten en de eurofiele liberalen. Dit resultaat kon niet meer genegeerd worden. De elite werd uiteindelijk verslagen door de democratische wil van het volk. En dus krijgen de Britten eindelijk hun brexit.

‘Geen Guy Verhofstadt meer!’

Nigel Farage somde in zijn afscheidsrede nog eens de voordelen van brexit op: ‘Geen financiële bijdragen meer aan de EU. Geen Europees Hof van Justitie meer. Geen pesterijen meer. Geen neerkijken op gewone mensen meer. Geen Guy Verhofstadt meer!’ Toen hij met zijn Britse tafelvlag zwaaide, werd hij letterlijk de mond gesnoerd. Zijn microfoon werd door de parlementsvoorzitter bruut afgesneden. Hij overtrad immers de (recent ingevoerde) regel dat nationale vlaggen verboden zijn in het Europees Parlement. Een laatste incident dat zeer illustratief is voor hetgeen de EU geworden is.

Ontdek mijn profiel op de website van het Europees Parlement

Europees Parlement

Ontdek de website van mijn fractie, Identiteit en Democratie

Identiteit en Democreatie